Sending secure email - SSL

Have a question? Welcome here!
User avatar
jjeffman
Posts: 91
Joined: Thu Dec 08, 2011 1:05 pm
Location: Porto Alegre, Brazil

Sending secure email - SSL

Postby jjeffman » Tue Jan 26, 2016 5:24 pm

Hello Artem,

Is it possible to send emails from eTraxis using SSL on port 465 ?

Thank you very much.
Best regards.

Jayme Jeffman

User avatar
Artem
eTraxis Support
Posts: 227
Joined: Mon Sep 15, 2008 2:51 am
Location: Auckland, New Zealand
Contact:

Re: Sending secure email - SSL

Postby Artem » Tue Jan 26, 2016 9:22 pm

Hello Jayme,

Yes, if you use built-in SMTP client ("EMAIL_NOTIFICATIONS_ENABLED=2").
Just set the port number in the "SMTP_SERVER_PORT" option.
Best regards,
Artem

User avatar
jjeffman
Posts: 91
Joined: Thu Dec 08, 2011 1:05 pm
Location: Porto Alegre, Brazil

Re: Sending secure email - SSL

Postby jjeffman » Wed Jan 27, 2016 4:31 pm

Thank you very much Artem.

Should I set up "SMTP_USE_TLS" to 1 ?
Best regards.

Jayme Jeffman

User avatar
jjeffman
Posts: 91
Joined: Thu Dec 08, 2011 1:05 pm
Location: Porto Alegre, Brazil

Re: Sending secure email - SSL

Postby jjeffman » Wed Jan 27, 2016 4:45 pm

Hello Artem,

I have got
[WARNING] [smtp_send_mail] SMTP server replied a failure.
SMTP_USE_TLS=0
Best regards.

Jayme Jeffman

User avatar
Artem
eTraxis Support
Posts: 227
Joined: Mon Sep 15, 2008 2:51 am
Location: Auckland, New Zealand
Contact:

Re: Sending secure email - SSL

Postby Artem » Wed Jan 27, 2016 8:49 pm

Hello Jayme,

Have you tried "SMTP_USE_TLS=1"?

What is the SMTP-server you're connecting to?
Best regards,
Artem

User avatar
jjeffman
Posts: 91
Joined: Thu Dec 08, 2011 1:05 pm
Location: Porto Alegre, Brazil

Re: Sending secure email - SSL

Postby jjeffman » Thu Jan 28, 2016 2:46 pm

Hello Artem

I have got the same error.
2016-01-28 12:20:50 [WARNING] [smtp_send_mail] SMTP server replied a failure.
Best regards.

Jayme Jeffman

User avatar
jjeffman
Posts: 91
Joined: Thu Dec 08, 2011 1:05 pm
Location: Porto Alegre, Brazil

Re: Sending secure email - SSL

Postby jjeffman » Thu Jan 28, 2016 2:48 pm

I am connecting to the ISP SMTP server which uses a https protocol.
Best regards.

Jayme Jeffman

User avatar
jjeffman
Posts: 91
Joined: Thu Dec 08, 2011 1:05 pm
Location: Porto Alegre, Brazil

Re: Sending secure email - SSL

Postby jjeffman » Thu Jan 28, 2016 5:03 pm

I have configured an account to send emails on my gmail account using the same SMTP server and it works on Gmail
Best regards.

Jayme Jeffman

User avatar
Artem
eTraxis Support
Posts: 227
Joined: Mon Sep 15, 2008 2:51 am
Location: Auckland, New Zealand
Contact:

Re: Sending secure email - SSL

Postby Artem » Thu Jan 28, 2016 7:41 pm

Gmail supports TLS - https://support.google.com/a/answer/176600?hl=en.
Please try the following:

Code: Select all

SMTP_SERVER_PORT=587
SMTP_USE_TLS=1
If it doesn't help, please turn the debug logs on (DEBUG_MODE=2, see here) to see what is the error (search for "smtp_send_mail" entries).
Best regards,
Artem

User avatar
jjeffman
Posts: 91
Joined: Thu Dec 08, 2011 1:05 pm
Location: Porto Alegre, Brazil

Re: Sending secure email - SSL

Postby jjeffman » Fri Jan 29, 2016 11:05 am

Hello Artem,

The SMTP server is SMPTS.TELIUM.COM.BR .

I have set up port to 587 as you suggested


I have got these messages while using DEBUG_MODE=2 :
2016-01-29 08:55:27 [TRACE] [sendmail]
2016-01-29 08:55:27 [DUMP] [sendmail] $to = jjeffman@xxxxx.com.br, jjeffman@xxxxxx.com
2016-01-29 08:55:27 [DUMP] [sendmail] $subject = Novo registro eTraxis criado
2016-01-29 08:55:27 [DUMP] [sendmail] $headers =
Date: Fri, 29 Jan 2016 08:55:27 -0200
From: =?utf-8?b?c3Vwb3J0ZUBzdWxlbmdlLmNvbS5icg==?= <suporte@xxxxxx.com.br>
Reply-To: suporte@xxxxxxx.com.br
Return-Path: suporte@xxxxxxxx.com.br
Message-ID: <5303a4525b7066ad3998cc26117803c1@JJEFFMAN-PC>
X-Priority: 3
X-Mailer: eTraxis 3.8.1
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/html; charset="utf-8"
2016-01-29 08:55:27 [DUMP] [sendmail] $message =
Criado registro no eTraxis<br>Projeto: Registro de Eventos - SRE<br>Atividade: Suporte<br>Registro: Sup-003<br>Assunto: Usando debug mode=2<br>Autor: Jayme Jeffman<br><br><a href="localhost/etraxis/records/view.php?id=3">Ver registro</a>
2016-01-29 08:55:27 [TRACE] [smtp_send_mail]
2016-01-29 08:55:27 [TRACE] [smtp_read_response]
2016-01-29 08:55:32 [WARNING] [smtp_send_mail] SMTP server replied a failure.
No more SMTP messages after 08:55:32.

I am afraid the SMTP server do not suport TLS on this port.
Best regards.

Jayme Jeffman


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest