Problem with usernames in "From" field

Have a question? Welcome here!
Umma
Posts: 13
Joined: Mon Oct 26, 2009 4:50 am

Problem with usernames in "From" field

Postby Umma » Wed Nov 18, 2009 5:08 am

Underlying:
1. Etraxis 2.1.1
2. All users are from AD.
3. define('EMAIL_NOTIFICATIONS_ENABLED', 2); define('EMAIL_NOTIFICATIONS_ENABLED', 1); <-- same result
4. Users have RUSSIAN names in AD.
5. In MS outlook in the "From" field we see abracadabra (red area on picture in attachment) instead of normal russian symbols.
6. When users have english names - there is no problem.
Is it possible to correct this situation?
Attachments
mailtrouble.GIF
mailtrouble.GIF (8.24 KiB) Viewed 1140 times

Umma
Posts: 13
Joined: Mon Oct 26, 2009 4:50 am

Re: Problem with usernames in "From" field

Postby Umma » Wed Nov 18, 2009 7:49 am

Temporary solution:

1. file config.php:

Code: Select all

  define('ENVELOPE_FROM',       'eTraxis server');
2. file utility.php at line 513:

Code: Select all

    if (ENVELOPE_FROM != '')
     {
      $from = ENVELOPE_FROM .'<' . SMTP_MAILFROM .'>';
      $sender = ENVELOPE_FROM;
     };
Any comments?

User avatar
Artem
eTraxis Support
Posts: 227
Joined: Mon Sep 15, 2008 2:51 am
Location: Auckland, New Zealand
Contact:

Re: Problem with usernames in "From" field

Postby Artem » Wed Nov 18, 2009 8:29 am

I need some time to investigate and verify, but meanwhile you can try the following change, which probably solves the problem (please let me know, if it does).
Find the function "sendmail" in the "engine/utility.php" file and insert the following line marked as #534, right after the line marked as #533:

Code: Select all

...
533:    $boundary = 'eTraxis-boundary:' . md5(uniqid(time()));
534:    $sender   = '=?utf-8?b?' . base64_encode($sender) . '?=';
535:
536:    $headers = implode($eol, array('Date: ' . date('r'),
...
Best regards,
Artem

Umma
Posts: 13
Joined: Mon Oct 26, 2009 4:50 am

Re: Problem with usernames in "From" field

Postby Umma » Wed Nov 18, 2009 10:33 pm

Bingo !!!!
It works !!!
Thank you.

User avatar
Artem
eTraxis Support
Posts: 227
Joined: Mon Sep 15, 2008 2:51 am
Location: Auckland, New Zealand
Contact:

Re: Problem with usernames in "From" field

Postby Artem » Thu Nov 19, 2009 12:46 am

Great! Thank you for letting me know it works - you saved my time for fix verification. :)
I will put this fix into next release.
Best regards,
Artem


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest